• Jarno

Sähköpolkupyörä laajentaa pyöräilyn mahdollisuuksia

Sähköinen liikkuminen on tämän päivän trendikkäin liikkumisen muoto. Kuopioon tuli toukokuussa Vilkku-fillarit, Helsingin katukuvaa piristävät sähköpotkulaudat. Kasvava kiinnostus sähköiseen liikkumiseen näkyy myös sähköpolkupyörien huimana suosiona.


Sähköavusteinen polkupyörä sopii ihan jokaiselle, joka haluaa pyöräillä. ”Sähkön avulla saadaan laajennettua käyttöaluetta”, selventää Jarno Surakka, joka luotsaa pari vuotta sitten avattua Sähköpyöräkauppa.com -verkkokauppaa. Esimerkiksi lonkka- tai polvileikkauksen kokeneet saavat sähköavusteella lisää poljentavoimaa ja myös kuntoutuvat paremmin. Toiseksi käyttäjäryhmäksi Surakka nostaa pidempiä matkoja esimerkiksi työn takia ajavat. Normaalisti 20km pyöräilevä huomaa helposti fillaroivansa ylimääräiset 15km ilman hien nousemista pintaan. ”Sitten on tietysti high end -käyttäjät, jotka pyöräilevät paljon kovassa maastossa, vaativia metsäpolkuja tai vuoristoreittejä. Sähköavusteella saa lisättyä nopeutta niin, että polkee niinkin jyrkkiä mäkiä, joita ei normaalisti edes kävelisi.”Sähköpolkupyöristä puhuttaessa viitataan useimmiten sähköavusteiseen teknologiaan, jossa sähkömoottori avustaa kuljettajan polkemista. Sähköavusteisten polkupyörien moottorin teho saa olla maksimissaan 250W ja moottorin tulee kytkeytyä pois nopeuden saavuttaessa 25km/h. Jos moottorin teho on suurempi tai jos pyörällä voi ajaa ilman polkemista, pyörän ajoneuvoluokka tieliikenteessä muuttuu.


Edullisimmillaan sähköpyörän voi saada 1000 eurolla, mutta tyypillisesti hinta nousee 2000-3000 euroon ja siitä ylöspäin. ”Hintaan suurimpana vaikuttavana tekijänä on moottori ja niissä onkin huomattavia eroja. Pyörän valinnassa tärkeintä on huomioida käyttötarkoitus. Esimeriksi kaupunkiajossa ei tarvita välttämättä täysjousitusta. Toki arvokkaammassa pyörässä moottori on huomaamattomampi ja käyttömukavuus miellyttävämpi.” Sähköpyöräkauppa.comista tilattava pyörä toimitetaan tehtaan omassa paketissa esikasattuna, monissa malleissa ainakin eturengas on irti ja tangon joutuu itse kiinnittämään. Halutessaan pyörän saa kuitenkin kokonaan valmiiksi kasattuna sekä koeajettuna. ”Tämä onkin suositeltavaa, jos pyörän kasauksesta ei ole aikaisempaa kokemusta”, Surakka neuvoo.


Käy tutustumassa Presser Oy:n laatimaan artikkeliin kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä.


https://www.presser.fi/lifestyle/vapaa-aika/sahkopolkupyora-laajentaa-pyorailyn-mahdollisuuksiaLisätiedot: info@sahkopyorakauppa.com114 katselukertaa

Jouni 045 7877 4326

Timo 044 5331 531

Maahantuoja ja jälleenmyyjä

Sähköpyöräkauppa.com 

Finland Oy


Kaltimontie 5

80100 Joensuu

Avoinna

MA - PE 

10 - 17

LA - SU 

Suljettu

Google maps

OTA YHTEYTTÄ

logo_white_transparent.png

SEURAA MEITÄ

Maksuvaihtoehdot

VERKKOKAUPPA

APACHE JÄLLEENMYYJÄT

© 2020 Sähköpyöräkauppa.com Finland Oy

 All rights reserved.