• Jarno

Sähköpyörän valinta

Päivitetty: 27. huhti 2019

Sähköpyörien vaihtoehtot lisääntyvät sitä mukaa kun eri tehtaat alkavat panostamaan normaalien polkupyörien sijaan myös sähköavusteisiin malleihin. Monelle kuluttajalle pyörän hankinta voikin olla hankalaa kaikessa teknisessä kirjossaan. Laadun varmistaminen hinnalla ei jokaisessa tarpeessa myöskään aja asiaansa. Yritän nyt koostaa tähän oman näkemykseni sähköpyöräkauppa.com tarjonnasta, jonka tarkoituksena olisi helpottaa pyörien vertailua että sinulle oikean tuotteen hankintapäätöstä.1. Mistä sähköpyörän hinta muodostuu?

Sähköpyörien kuten tavallistenkin polkupyörien kasaus koostuu nykyään muutamasta pääkomponentista. Itse brändin sekä valmistajan merkitys on muuttunut historiasta ja sen rooli ei ole enää aivan niin tärkeä kuin se aikaisemmin on ollut. Toki brändi kertoo laadunhallinnasta ja suuret pitkään alalla toimineet tehtaat seuraavat trendin tuulia omalla desing muotoilullaan ja käyttävät vain luotettavia sekä johtavia komponenttien valmistajia. Sähköpyörän hinta pitkälti koostuu kuitenkin pitkälti käytetyistä pääkomponenteista, jotka ovat avustinjärjestelmä (moottori, kontrolleri ja akku), vaihteisto (pakka, vaihtaja ja vaihdevivut), jarrut ja mahdollinen jousitus edessä/takana. Näissä osakokonaisuuksissa kun seuraa alan johtavia brändejä - ei valinta voi aivan mennä metsään. Tällöin myös varaosien saatavuus on kutakuinkin taattua pyörän valmistajasta huolimatta.2. Kuinka valita sähköpyörä?

Ennen kuin pystymme vastaamaan tähän kysymykseen tulee ensin pohtia mihin käyttötarkoitukseen pyörä on tarkoitus hankkia ja kuinka paljon rahaa olet miettinyt sijoitettavaksi kohteeseen. Niin sähköpyöräilyssä kuin monessa muussakaan asiassa ei ole olemassa hyvää ja halpaa ratkaisua. Sähköpyöräilyssä kuitenkin monesti hieman edullisempi vaihtoehtokin täyttää jo asiakkaan pyörälle asetetut tarpeen.


Sähköpyörätyypit:

eMTB - maastopyörä on niin kutsuttu yleispyörä melkein jokaiseen käyttöön. Jos haluat säilyttää vapauden ajaa missä maastossa haluat, tällöin on maastopyörä valintasi. Maastopyörävaihtoehtoja on keulajousitetusta täysijousitettuihin malleihin. Mitä rankempaa (polut, kivikot, juurakot yms.) ajosi on, sitä jousitetumpaa mallia suosittelen käyttöösi. Maastopyörät ovat pääsääntöisesti aina varusteltu tehokkailla hydraulisilla levyjarruilla sekä vääntävällä keskiömoottorilla.


eCROSS - hybridi pyörä rakentuu pitkälti maastopyörän rakenteeseen. Maastopyörään verrattuna hybridissä on selvästi vähemmän jouston mahdollisuuksia ja renkaan leveydestäkin on nipistetty mittaa kapeammaksi. Kapeampi rengas rullaa kovalla tiellä paremmin ja hybridit onkin suunniteltu enemmän maastosta polku-, soratie- sekä asfaltti käyttöön. Hybridit soveltuvat hyvin vaikka työmatkapyöräilyyn sekä pidemmille retkille.


eCITY - kaupunki pyörät kuuluvat pääosin nimensä mukaisesti kaupunkeihin sekä taajamiin. Rungon geometria eroaa merkittävästi maasto- sekä hybridimalleista ja ajoasento on selvästi pystympi. Monissa malleissa myös rungon keskikohta on laskettu mahdollisimman alas alhaisen astumiskorkeuden saavuttamiseksi. Kaupunkipyörillä ajaminen on rentoa kulkemista ja kaikki mallit ovat aina varusteltu kuljetustelineillä, lokasuojilla sekä ketjusuojilla.


Rungon mitoitus:

Rungon mitoituksen taulukot kuskin pituuden mukaan ovat aina suuntaa antavia. Täyden varmuuden oikeasta rungon koosta varmistat käymällä kokeilemassa ja koeajamassa sähköpyörän mistä olet kiinnostunut.


Sähkömoottorit

Sähköpyörissä käytettävä avustintekniikka ja sen brändi on yksi suurimmista hintaan vaikuttavista asioista. Avustintekniikat jaetaan karkeasti kahteen pääryhmään jotka ovat keskiömoottorivetoiset ja napavetoiset mallit. Alla on luettelo nyt valikoimassamme olevista moottoritekniikoista.BOSCH Performance CX / Performance Line


Bosch on tunnettu Saksalainen sekä yleisimmin käytetty laadukas keskiömoottorivalmistaja. Monet tunnetut pyörävalmistajat käyttävät mallistossaan tämän valmistajan järjestelmää. Moottorit ovat tunnettuja suuresta tehosta, luotettavasta toiminnasta, hyvistä ajo-ominaisuuksista sekä hienosta suunnittelusta. Jos et halua tehdä kompromisseja käytettävän moottoritekniikan laadussa ja haluat sijoittaa hieman enemmän sähköpyörääsi - tämä on varmasti tällöin oikea ratkaisu sinulle.


BOSCH Performance CX järjestelmän löydät kaupastamme seuraavista malleista:

eMTB (maasto) - QURUK, QURUK X, QURUK SE, HUPAHU, HUPAHU X, HAWK BOSCH, MANITOU BOSCH. Pyörien hinnat alkaen 2999 EUR.

eCROSS (hybridit) - MATTO/MATTA BOSCH. Hinta 2639 EUR.

BOSCH Performance CX järjestelmän ominaisuuksia

BOSCH Active Line Plus / Active Line


BOSCH Active Line mallisto tarjoaa Performance sarjasta poiketen hieman alemman maksimiväännön, kevyemmän painon ja hieman suuremman kantaman. Active Line onkin laadukas vaihtoehto mukavaan ajeluun sekä vaikka jokapäiväiseen työmatkapyöräilyyn jossa huipputeho ei ole tärkeimpänä vaatimuksena. Performance Line tarjoaa myös hieman huokeamman hintatason Performance CX mallistoon verrattuna.


BOSCH Active Line järjestelmän löydät kaupastamme seuraavista malleista::

eMTB (maasto) - HAWK BOSCH Active Plus. Hinta alkaen 2399 EUR.

eCROSS (hybridi) - MATTO/MATTA Active Plus. Hinta alkaen 2399 EUR.

eCITY (kaupunki) - SOTA BOSCH Active. Hinta alkaen 2399 EUR.

BOSCH Active Line järjestelmän ominaisuuksia

COMP DRIVE C18

COMP C18 on uusi vuonna 2019 julkaistu sähköpyörien keskiömoottorijärjestelmä. Tästä uudesta tulokkaasta olen kertonut jo aikaisemmassa kirjoituksessa. Pääset lukemaan kirjoituksen tästä. Comp Drive järjestelmän etuja kilpailijoihin nähden ovat korkea vääntömomentti, kevyt rakenne sekä toimintaan integroitu gearsensor-tekniikka. Gearsensorin ominaisuus pienentää moottorin voimaa vaihteiden vaihdon ajaksi jolloin se vähentää vaihteiston kulumista ja samalla pidentää sen käyttöikää.


Comp Drive järjestelmän löydät kaupastamme seuraavista malleista:

eMTB (maasto) - TUWAN COMP, PAYAT COM, YAMKA COMP. Hinnat alkaen 2399 EUR.

eCROSS (hybridi) - MATTO/MATTA COMP. Hinta 2399 EUR.

COMP DRIVE järjestelmän ominaisuuksia

BAFANG MaxDrive


BAFANG on yksi suurimmista sekä ensimmäisistä sähköpyörien avustusjärjestelmien valmistajista. Yhtiön päätoimipaikka sekä tuotekehitys sijaitsevat Kiinassa Suzhoussa. Vuonna 2012 Bafang laajensi yhtiön toimipisteitä myös Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin ja pyrkii näin varmentamaan paremman varaosien saatavuuden länsimaissa. MaxDrive keskiömoottorijärjestelmä on kustannustehokas ja ominaisuuksiltaan myös kilpailukykyinen verrattuna monien Eurooppalaisien valmistajien järjestelmiin.


BAFANG MaxDrive järjestelmän löydät kaupastamme seuraavista malleista:

eMTB (maasto) - HAWK MX, TUWAN MX, YAMKA MX, MANITOU MX sekä MX-I mallit. Hinnat alkaen 1899 EUR.

eCROSS (hybridi) - MATTO/MATTA MX. Hinnat alkaen 1899 EUR.

eCITY (kaupunki) - WAKITA/WAKAN MX. Hinnat alkaen 1899 EUR.

BAFANG MaxDrive järjestelmän ominaisuuksia

APACHE POWER Silent Plus


Apache POWER järjestelmä on sähköpyöriin suunniteltu napamoottorijärjestelmä mitä voidaan käyttää monissa sähköpyöräilyn osa-alueissa. Edullisen pyörän napaan asennetun moottorin avulla pystytään saavuttamaan kustannustehokas kokonaisuus sähköpyörän avustinjärjestelmäksi. Napamoottorijärjestelmät ovat toimintavarmoja sekä kestäviä. Niillä ei kuitenkaan aivan saavuteta keskiömoottorista saatavia vääntömomentteja sekä sähkönkäytön hyötysuhteita. Monessa tapauksessa napamoottorijärjestelmä kuitenkin ajaa asiansa ja tällöin pyörään investoitavaa rahamäärää voidaan laskea jopa noin tuhannen euron pintaan.


APACHE POWER järjestelmän löydät kaupastamme seuraavista malleista:

eMTB (maasto) - MANITOU/YAMKA E3, E5. Hinnat alkaen 1449 EUR.

eCROSS (hybridi) - MATTO E3, E5 ja E7. Hinnat alkaen 1249 EUR.

eCITY (kaupunki) - WAKITA GRACE/TOUR/CITY/PRIME, WAKAN CITY, GAAGII, DAKOTAH, TANKA. Hinnat alkaen 1099 EUR.

eFOLDING (taittopyörät) - TOCHO NEXUS, TOCHO. Hinta alkaen 999 EUR.

eKIDS (lasten) - TATE E5. Hinta 1299 EUR.


APACHE POWER Silent Plus järjestelmän ominaisuuksia

Lisätiedot: jarno@sahkopyorakauppa.com


#sähköpyöräkauppa #electricbike #pyöräily #pyöräilytalvi #sähköpyörä #ebike #bike #hybridipyörä #pyöräretki #apache.bicycles.finland #maastopyöraily #compdrive #sähköpyöräily

984 katselukertaa

Maahantuoja ja jälleenmyyjä

Sähköpyöräkauppa.com 

Finland Oy


Kaltimontie 5

80100 Joensuu

Avoinna

MA - PE 

10 - 17

LA - SU 

Suljettu

Google maps

OTA YHTEYTTÄ

logo_white_transparent.png

SEURAA MEITÄ

Maksuvaihtoehdot

VERKKOKAUPPA

APACHE JÄLLEENMYYJÄT

© 2020 Sähköpyöräkauppa.com Finland Oy

 All rights reserved.